Skip to content

Alleen op reis, zou jij gaan?

Reizen, ik vind het héérlijk! Écht! Ik geniet volop wanneer ik ergens ben waar ik nog niet eerder ben geweest of überhaupt als ik ergens ben waar het compleet anders is dan ik gewend ben. Het ontdekken van nieuwe plekken, het zien van nieuwe dingen en het ontmoeten van nieuwe mensen; kan dit niet gewoon elke dag?

Alleen reizen
Reizen is vaak sowieso al één grote ontdekkingsreis en wanneer je in je eentje gaat is dit misschien allemaal nog net íets spannender. Ik vind het altijd super inspirerend wanneer iemand vertelt over zijn of haar verhalen van een reis alleen. Het lijkt alsof ze alles veel intenser meemaken en überhaupt meer meemaken dan wanneer je in gezelschap op reis gaat. Ergens ook wel logisch, je reist alleen. Je kunt je eigen plan trekken en hebt eerder aanspraak. Ik ben benieuwd wat ik ervan zal vinden. Alleen op reis, waarom ga ik dat niet gewoon een keer proberen?

Alleen reizen in groepsverband
Er zijn talloze reisorganisaties die reizen aanbieden waar jij je in je eentje bij kan aansluiten om vervolgens met z’n allen als groep een reeds volledig uitgestippelde reis te gaan maken. Makkelijk, want na het aansluiten bij de groep wordt je als het ware op sleeptouw meegenomen én gezellig, want vanaf het eerste moment van je reis beleef je dit in een groep, een groep mensen die je nog niet kent, wie zich allemaal in hun eentje hebben aangesloten. Makkelijk en gezellig, maar ik vrees dat dát niet echt mijn ding is. De reis is vooraf volledig uitgestippeld, deze leg je met z’n allen af. Als jij nog ergens langs wilt wat niet binnen die route zit, heb je in de meeste gevallen simpelweg pech. Daarnaast zal er door het reizen in groepsverband veel rekening gehouden moeten worden met elkaar, waardoor wachten waarschijnlijk een redelijk groot onderdeel van de vakantie zal zijn. En wat het gezellige aspect aan het reizen in groepsverband betreft, is het te hopen dat je past binnen de groep. Voor hetzelfde geldt reis je drie weken lang met mensen waarbij je continu moeite moet doen om een gesprek te starten en draaiende te houden. In dat geval is het alleen al vermoeiend om al die tijd met deze groep mensen te reizen. Maarr, ik ben wel van mening dat wanneer de groep helemaal top is, dat de nadelen zoals de vaste route en de wachttijden al snel in het niet zullen vallen.

Knopen doorhakken
Goed, voor mij geen groepsreis. Zal ik dan toch maar alleen gaan? Of zal ik gewoon wachten tot iemand de mogelijkheid en het geld heeft om er samen op uit te trekken? Nee! Ik ga niet wachten, ik ga gewoon, nú, ALLEEN! Vorig weekend trok ik de stoute schoenen aan en surfte ik het internet af op zoek naar informatie omtrent het alleen reizen. KRIEBELS! Ik wilde weg en nu écht! En nu écht gewoon alleen! Tijdens mijn zoektocht kwam ik de mooiste locaties tegen en het hele idee van het alleen reizen kwam steeds dichter bij het omzetten naar een daadwerkelijk actiepunt; boeken en gáán! Een rondreis door een land als Thailand lijkt me top, maar in m’n uppie gaat mij dat nog een stap te ver. Dichterbij was voor nu een betere optie én goedkoper. Mallorca! Waarom ga ik niet gewoon naar Mallorca?! Redelijk dichtbij, toch even een compleet andere omgeving én ik ken tenslotte iemand die daar werkt. Ik keek serieus rond naar verblijven en tickets en vond alles bij elkaar. Er restte mij nog één ding.. BOEKEN! Nog even heb ik getwijfeld of ik wel echt alleen moest gaan en op de valreep bedacht ik me dat ik er misschien toch beter iemand bij kon hebben. Die mogelijkheid was er echter niet voor de data dat ik wilde gaan. Ik boekte de vliegtickets en het verblijf en mijn tripje stond vast, ik ga alleen, ik ga alleen naar Mallorca.

Alleen naar Mallorca
Nog even en het is zover, mijn eerste tripje ALLEEN. Vijf dagen Mallorca. Niet lang, niet ver en niet duur. Had je mij een jaar geleden vertelt dat ik dit zou gaan doen, dan had ik je niet geloofd. Waarom zou ik in godsnaam alleen gaan?! Daar had ik destijds nog niet eens zo serieus over nagedacht. Niet gek ook misschien, want er was vanzelfsprekend wel iemand waarmee ik op vakantie kon gaan. Deze zomer was dat niet het geval. Dit zette mij aan het denken over het reizen alleen en maakte dat ik uiteindelijk gewoon het besluit nam om het alleen reizen eens te proberen. In een milde versie, dat wel.

Ahh, ze gaat alleen
Sneu? Nee, totaal niet! Ik ga genieten, als een baas! En alles doen wat ik zelf wil, er is tenslotte niemand waarmee ik rekening hoef te houden. Eng? Nee, ook niet! Het reizen zelf spreekt allemaal voor zich, zoniet dan zoek ik het dan wel uit met óf zonder hulp van anderen. Spannend? Ja, dat wel! Heel spannend! Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga vinden. Ik kan mezelf goed vermaken, dus dat ik me ga vervelen of iets dergelijks daar ben ik niet bang voor. M’n camera gaat mee, het strand is vanaf mijn verblijf vijf minuten lopen, evenals het centrum en er rijden bussen en taxi’s waarmee ik me zou kunnen verplaatsen naar andere locaties. Gaat helemaal goedkomen dus! Ik heb geen enkel idee verder wat ik kan verwachten, ik ga het meemaken! Let’s go, Ik heb er zin in!

Mallorca
Mallorca – bron foto: http://www.layoverguide.com/
Mallorca 2
Mallorca – bron foto: http://www.urlaubsdeal24.com/

If it scares you header v02

* Bron bovenste foto: traveldest.org

9 Comments

 1. Cachella Cachella

  Veel plezier! Xx

  • Samantha Samantha

   Dankjewel!! Xx

 2. Aaah wat leuk en spannend! Ik ga over twee weken voor 2 maanden alleen naar Aruba, ook super spannend!

  • Samantha Samantha

   Oh wauww, twee maanden Aruba! Héél vet! Gaat vast helemaal leuk worden!

 3. Wauw, wat toevallig dat ik dit artikeltje tegenkom! Ik heb onlangs 2 keer dezelfde droom gehad: ik ging om de een of andere reden in mijn eentje op reis naar Tunesie. Ik was in mijn droom totaal in paniek want ik ging alleen en wat moest ik in godsnaam allemaal in mijn eentje gaan doen?! Daarna ben ik er ook eens over na gaan denken, maar ik heb het nog niet gedurfd. Ik vind het ontzettend stoer van je dat je dit gaat doen en ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen! Ga je blog dus zeker volgen 🙂

  • Samantha Samantha

   Ojeeej, klinkt bijna als een nachtmerrie haha! Ik hoop dat ik het tegendeel kan bewijzen, ik zal mijn ervaring delen op mijn blog!

 4. Je gaat het vast leuk vinden! Ik ben alleen naar Australie geweest voor een halfjaar, en ga nu drie maanden alleen naar azie. Of althans, alleen, je leert echt genoeg mensen kennen. Dat vind ik zo top aan bestemmingen als Australie en Azie, alle backpackers zitten daar 😉 Dus denk dat dat anders alleen is dan op Mallorca, weet zelf niet of ik alleen naar Mallorca zou gaan haha. Dus vind het heel knap van je, en denk echt dat je het tof gaat vinden! Het is mijn goed bevallen 🙂

  • Samantha Samantha

   Nice!! Australië en Azië vind ik ook eigenlijk wel dé plekken voor wanneer je alleen reist! Mallorca is daarentegen wel wat anders. Het is dat het heel wat knaken scheelt en dat ik er even tussenuit ben. Met name dat laatst was nu voor mij de hoofdzaak en als ik hier mensen bij ontmoet, lijkt me dat super leuk! Ben heel benieuwd naar alle ins en outs van jouw reis alleen naar Azië, maar hier ga je vast nog over schrijven, hoop ik haha!

 5. Ik bedacht me laatst precies hetzelfde! Lijkt me echt gaaf om bijvoorbeeld een stedentrip in je uppie te doen. Alleen is er iets dat me tegen houdt. Echt gaaf dat je dit in je eentje onderneemt! 🙂 Veel plezier!

Leave a Reply