Back to basic in Schagerbrug

Een nieuwe bestemming op m’n lijstje met bezochte plekken, Schagerbrug! Weinig mensen, weinig huizen, veel weiland en veel beestjes, ofwel een rustig dorpje in Noord Holland. Dé plek die dit jaar diende voor een weekendje teambuilding met het bedrijf waar ik stage loop.

Op zoek naar een schat
De eerste avond stond na een heerlijke barbecue in het teken van geocaching. In twee teams gingen we er met de fiets op uit, op zoek naar vier caches (doosjes). Het enige wat je aan gegevens meekrijgt om deze caches te vinden, zijn coördinaten. Over het algemeen is het niet lastig om het punt te vinden waar je heen geleid wordt, lastiger is het om de cache op die plek te vinden. Dit vereist zéker enig speurwerk en dát op een vierkante meter. Met hier en daar wat aanwijzingen vanuit de omgeving (oeps) vonden we ze uiteindelijk alle vier. Een leuke manier om een omgeving te verkennen én om een omgeving te laten weten dat je aanwezig was, door bijvoorbeeld luidkeels het hele carnavalsrepertoire ten gehore te brengen.. Al zullen het weinig mensen zijn geweest die dit hebben opgemerkt, aangezien het publiek met name bestond uit koeien, paarden, kikkers, eenden en andere beestjes.

Yoga on the beach
Zaterdagochtend stapten we op de fiets richting het strand van Callantsoog voor een lesje yoga. Nooit eerder had ik iets van yoga gedaan, maar ik vond het leuk en misschien nog wel pittiger dan gedacht. De meest benarde posities werden aangenomen, waar soms zéker wat meer lenigheid en spierkracht voor nodig was. De locatie was prima, al werkte het weer helaas iets minder goed mee. Dwars door de regen en de zandstorm heen deden we nog een aantal keer de zonnegroet, maar het mocht niet baten, de zon groette niet terug.. De kraai is me het meest bijgebleven, een houding waarbij je met je hele lichaam als een bolletje balanceert op je handen. Deze houding is gedurende de avond door menigeen herhaald, wat mij in de wat latere uurtjes nét geen bult op m’n hoofd, maar wel blauwe knietjes heeft opgeleverd, whoepsiee..

Dansjes in de tuin
Door het onstuimige weertje die ochtend en middag hielden we het bij yoga en werden de Expeditie Robinson activiteiten op het strand geschrapt. Maar geen punt, we hebben een hapje gegeten in een strandtent en vervolgden ons feestje in het voormalige weeshuis waar we overnachtten. Een huis met een tuin waarin we lekker konden barbecueën, konden chillen langs het vuur, dansjes konden doen op de beats van onze eigen DJ en konden proosten op een geslaagd weekend, cheers!