En de reis ging naar.. Lissabon!

Lissabon, de prachtige bruisende hoofdstad van Portugal en JA, ik ben enthousiast! Heerlijk vind ik het altijd alleen al om random rond te lopen in een nieuwe omgeving en als dan ook nog eens het zonnetje schijnt en de shorts aankunnen, moet er heel wat gebeuren om die glimlach van oor tot oor weer van m’n gezicht af te krijgen. Ik kan hele verhalen gaan schrijven over dit avontuur met m’n beste vriendinnetje maarr onder het mom van ‘beelden zeggen meer dan duizend woorden’ hieronder onze trip in een notendop..

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - The Fixie
Zowel de heen- en terugvlucht als het verblijf hebben we los van elkaar geboekt. Zo konden we qua prijs/kwaliteit het meest uit ons tripje halen. We vlogen woensdagochtend heen met Transavia, verbleven in het appartement The Fixie (geboekt via airbnb.nl) en vlogen zondag aan het einde van de middag weer terug met Easyjet. Het was onze eerste ervaring met Airbnb en dat is goed bevallen! Het enige nadeel was hier het wachten op de host bij het inchecken, maar vooral bij het uitchecken. Het appartement verder en de ligging (in Bairro Alto, vlakbij Cais do Sodré) was prima!

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - The pink street
Vlakbij het appartement ligt The Pink Street. Een kleurrijke straat die ‘s avonds tot leven komt, gezellig voor een hapje, een drankje en een dansje. Wat het uitgaan betreft vind ik dit meer een aanrader dan dé straten met barretjes in het centrum van Bairro Alto.

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - Time Out steak egg Santini ice
Eveneens vlakbij het appartement zit Time Out, een grote hal met aan alle wanden mogelijkheden om (heel divers) eten/drinken te halen. Hiermee kun je vervolgens aanschuiven aan de lange tafels in het midden van de hal. Wij aten een heerlijke steak met daarbovenop een eitje, omgeven door een wat zurige saus en héle zure groenten met daarnaast een mediterraanse salade. Als toetje genoten we uiteraard nog van een ijsje van Santini, dé ijssalon van Lissabon.  Zowel de eetgelegenheid als het gerecht en het ijs zijn een aanradertje!

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - Ponte 25 de Abril
Met de trein gingen we vanaf het station Cais do Sodré in een minuutje of vijftien naar Belém (drie haltes). De exacte prijs weet ik niet meer, maar voor een retourtje was dit een euro of drie/vier per persoon. Van ene kant naar de andere kant van de brug. We zijn de rivier niet overgestoken, dus bij/op het beeld (Cristo Rei) zijn we helaas niet geweest.

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon - Jeronimos Monastery
In Belém gingen we naar het prachtige Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos.

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - Torre de Belém
Bij het klooster kochten we voor €12 een combiticket (bespaart je €4 én wachttijd), waarmee we ook toegang kregen bij de verdedigingstoren Torre de Belém. Het zijn wat treedjes naar boven, máárr dan heb je wel een mooi uitzicht!

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - hotdog chips
Je komt veel hotdog tentjes tegen. Hotdogs met een enorme berg ‘kaas’ dachten we, maar dit bleken naturel chippies te zijn. Een pistolet met een worstje, wat ketchup en een berg chips. Desondanks, prima te doen! We hadden immers al aardig wat metertjes gemaakt.

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - LX Factory
Vanuit Belém namen we de trein weer een stukje terug naar LX Factory, een gebied met artistieke winkeltjes, hippe horecagelegenheden en versierd met street art. Very nice! We dronken hier wijn voor een euro en eindigden bij de Burger Factory voor eennnn… burger!

8
Zaterdag gingen we nog even kijken bij Feira da Ladra, dé vlooienmarkt van Lissabon, in de oudste wijk Alfama. Letterlijk éven kijken, niks voor ons helaas. Hierdoor wel weer een ander stukje van Lissabon gezien, super leuk!

Enjoy de la vie EDLV - Lissabon citytrip - streetview
Verder hebben we vooral véél gelopen, veel gezien en gechillt langs De Taag. Lissabon is een heuvelachtige stad, goed voor de kuitjes dus! Je kunt lopen, trammetjes pakken en natuurlijk de metro nemen. Een enkeltje met de metro, ongeacht je bestemming, kost je €1,40. Een dagkaart is zes euro, kijk van te voren dus even of het wel zo voordelig is om een dagkaart te kopen. Wij hadden in ieder geval genoeg aan enkeltjes. Van en naar het vliegveld is de metro ook prima te doen, in ongeveer een half uur ben je van het centrum op het vliegveld. Een andere goedkope mogelijkheidheid van en naar het vliegveld is de Aerobus, dit kost je €3,50 voor een dagkaart.

Oké, die notendop is tóch íetsss uitgebreider dan de bedoeling was, maar hey! Ik zei het al, ik ben enthousiast! De andere kant van de rivier, Sintra, Porto, het kustgebied, ik wil het allemaal nog zien! Hahah, wie gaat er mee terug?