Mallorca #3 – Zon, zee, strand

Zon, zee, strand!! Magische woorden op dit moment als je het mij vraagt! Waar half Nederland inmiddels alweer in de startblokken staat om sneeuwpoppen te rollen, heb ik nog een mooi zomers verhaaltje voor jullie. De invulling van mijn daadwerkelijke vakantie hadden jullie namelijk nog tegoed, dus bij deze! Part three of my Mallorca trip.

Take yourself out to diner
Alleen dineren! Aaahh moet dat echt?! Nja niks moet natuurlijk, je kan ook gewoon vijf dagen lang koekjes eten op je kamer, wat ik eigenlijk nog niet eens zo’n slecht idee vind.. Maar nee zonder gekheid, alleen uit eten gaan.. Hetgeen wat denk ik het meest gevreesde stukje is voor het alleen op vakantie gaan, zo ook voor mij. Ik heb wel is eerder alleen ergens even vlug een broodje zitten eten of iets dergelijks, maar nog nooit eerder had ik echt alleen zitten dineren, iets wat ik in Nederland ook niet snel zou doen.

Vier avonden was ik in Mallorca. Ik ging een avond uit eten met iemand die ik ken vanuit Nederland en at een avond voedsel wat ik bij de plaatselijke supermarkt had gehaald gewoon op m’n kamer. De andere twee avonden ging ik alleen uit eten. Direct de eerste avond werd ik wat dat betreft gelijk op de proef gesteld. Tot een uur of half 10 had ik de tijd zitten rekken, toen móest ik wel écht even een hapje gaan eten. Spannend!! Oké, nee rustig, je gaat gewoon ergens zitten, lekker rustig eten en that’s it, no big deal! Het hostel waarin ik verbleef had een eigen restaurant, beneden, open en aan de straatkant. Ik ging zitten aan een tafeltje langs de straatkant en nog voordat ik m’n drankje besteld had, kwam een passerende man een praatje maken. Uiteindelijk bestelde hij zelf ook een drankje en is hij blijven zitten tot alles netjes op was. We praatten over van alles en nog wat, uiteraard weer in het Engels, een goede oefening, dat zeker. En ik moet zeggen, een beetje awkward was het wel, maarrr ik was ook opgelucht, want m’n eerste avond ‘alleen’ dineren viel reuze mee! De tweede keer dat ik alleen uit eten ging, zat ik wel gewoon alleen. Ik was op de boulevard ergens gaan zitten met uitzicht op de zonsondergang. Zet mij voor een zonsondergang en ik vind alles prima. Alleen uit eten gaan, zéker buiten m’n comfortzone, niet iets waar ik mega enthousiast over ben geworden, máár het was te doen.

Het nachtleven
Over het nachtleven in El Arenal heb ik niet heel veel bijzonders te melden. Het hoogseizoen was voorbij, dus druk was het niet meer wat dat betreft. Met die kennis vanuit Nederland deden we verspreid over de dagen hier en daar wat drankjes en één avond zijn we echt wezen stappen tot in de vroege ochtend.

Wat vond ik van het eiland?
El Erenal, waar ik verbleef, is te vergelijken met elke andere bekende Spaanse badplaats. Een strand vól toeristen, een boulevard vól met restaurantjes, uitgaansgelegenheden en souvenirshops en proppers all over. Gezellig hoor, maar ik moet zeggen dat ik liever op vakantie ga om de omgeving te verkennen, om mooie plekken te ontdekken. Mooie plekken vind je niet in El Arenal. Palma de Mallorca daarentegen, de hoofdstad, vond ik een geweldig mooie stad. Enigszins vergelijkbaar met Barcelona. Zéker de moeite waard om een bezoekje te brengen wanneer je vakantie viert in Mallorca. Een auto huren en zomaar wat rond touren op Mallorca is ook zeker de moeite waard, de natuur is prachtig!

Wat vond ik van de alone time?
Gedurende de vijf dagen Mallorca ben ik veel alleen geweest en vermaakte ik me prima. Ik heb volop genoten van het zonnetje, die zich overigens niet vijf volle dagen van z’n beste kant heeft laten zien, maarrr toch voldoende voor de nodige stranduurtjes. Verder ben ik veel op pad geweest en heb ik hier en daar wat random praatjes gemaakt. Op sommige plekken en in m’n hostel kon ik gebruik maken van de wifi, wat ik ook zeker heb gedaan. Het was fijn ook om contact te hebben met het thuisfront. Mallorca is natuurlijk niet dé plek om alleen naartoe te gaan. Het is dat ik iemand ken die hier verbleef, iemand waar ik eventueel op terug kon vallen en dat Mallorca redelijk dichtbij en daardoor geen enorme kostenpost was. Ik wilde last minute weg en was altijd al nieuwsgierig wat ik überhaupt zou vinden van een tripje alleen. Ik vond het héél vet en júist de momenten dat ik echt alleen iets ging ondernemen gaven me een enorme energieboost! En hoewel ik het als positief heb ervaren, zal ik tóch niet snel overwegen om zo’n tripje naar een locatie als deze nogmaals alleen te maken. Ik vind het super leuk om gedaan en meegemaakt te hebben, maar ga in het vervolg tóch liever in goed gezelschap óf naar een locatie waar ontzettend veel moois te zien en/of te doen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stedentrip of een rondreis, wat meer diversiteit. Ik neem dit in ieder geval mee als een leuke herinnering en wie weet of er ooit nog een trip alleen zal volgen, zeg nooit nooit..

Don't be afraid to walk alone quote header v01

* Bron foto: whalabeach.com