Skiën in Winterberg

Voor alles een eerste keer.. Ik heb geskied guys! Afgelopen donderdag vertrok ik met zeven collega’s naar Winterberg in Duitsland, wat overigens met een uur of vier rijden prima te doen is. Op weg naar de sneeuw! Sneeuw..? Onderweg was er nauwelijks een spoor van sneeuw te verkennen. Pas toen we echt bijna op de eindbestemming waren zag het hier en daar wat wit. Niet héél gek ook met de regen die vanaf het vertrek niet meer ophield en de temperatuur die niet onder het vriespunt kwam. We moesten maar afwachten of het skiën erin zat de volgende dag. Op het moment dat we aankwamen en onze spullen dropten in ons huisje maakte de regen spontaan plaats voor een stevige sneeuwbui, surpriseee!

De sneeuw was niet overal even rijkelijk verdeeld, máárrr er viel voldoende sneeuw bij om te kunnen skiën. Daar gingen we hoor.. Na een nacht goed feesten met íetsss teveel drankjes en een uur of drie slaap. De skiles die we in eerste instantie zouden hebben om tien uur, werd niet gehaald. Oeps! Gelukkig geen topdrukte, dus een lesje later was geen probleem. We haalden skischoenen en skilatten, ons lesje kon beginnen.

We oefenden op het remmen in de welbekende pizzapunt, op het sturen en daarbij kwam het skiën zelf natuurlijk vanzelf. Ik vond het knap lastig en stiekem best scary, ik bleef glijden op momenten dat ik (nog) niet moest glijden, een slak zou het van me gewonnen hebben met het ‘lopen’ op de ski’s naar boven. En misschien maar goed ook dat er geen meters sneeuw lag, anders had ik hoogstwaarschijnlijk een lawine veroorzaakt met de geluidjes die ik spontaan produceerde.

Na anderhalf uur zat het eerste deel van de les erop. Het tweede deel heb ik helaas geskipt. Ik had enorm last van kramp, waardoor ik met moeite m’n lichaam relaxt gestrekt kon houden. Ik vermoed dat de drankjes die nacht de boosdoener zijn geweest. Een beetje balen deed ik zeker! Maar ik heb die tijd mooi genoten van het uitzicht.

Nog nooit eerder had ik iets van een wintersport gedaan. We rekenen die keer langlaufen toen ik dertien was dan even niet mee.. En ondanks dat ik een wintersportgebied prachtig vind, ben ik nog niet overtuigd om m’n spaarpot stuk te slaan voor een eigen wintersportvakantie. Ik spaar nog even verder voor een mooi reisje naar íets warmere temperaturen..

* Bron foto: wallpapersjungle.com