Een dagje toerist in eigen land, Zaandam!

Eens in de zoveel tijd gaan we met de meiden een dagje op pad, gewoon gezellig. Een beetje shoppen, een beetje (veel) eten en vooral veel lachen en praten. Waar we zijn op zo’n dagje maakt eigenlijk niet eens uit, iedere locatie is prima. Zo nu en dan gaan we voor het spelen van toerist in eigen land en gaan we naar plekken waar we nog niet eerder zijn geweest, een beetje cultuur snuiven. Zo zijn we eerder o.a. geweest naar Volendam, Paleis ‘t Loo en nu dus naar Zaandam..

La Place muntthee gebak Zaanse schans HollandWe trapte deze dag af met eten, uiteraard. Een héérlijk gebakje met een muntthee bij La Place vonden we een prima start. Met dit bodempje zijn we doorgereden naar de Zaanse Schans. Een stuk erfgoed met huisjes en winkeltjes in de ‘oude staat’, molens en vooral veel toeristen, surprise! Niet helemáál mijn ding, maar leuk om een keer gezien te hebben. Een kiekje in de klompen kon hier natuurlijk niet ontbreken 😉

Zaandam Zaanse schans centrum Holland klompen cultuurHierna gingen we naar het centrum van Zaandam, waar het welbekende Inntelhotel (foto links) staat. Een gezellig centrum waar we lekker hebben gelunched bij ‘t Groene Pandje en hebben gewinkeld. Ik kocht het één en ander bij de Primark en New Yorker o.a. onderstaande shirtjes (Primark) en een spijkertuinbroekje (New Yorker). Een geslaagde dag welke we afsloten met wat minder gezond voedsel onderweg, oeps! Alleen het weer.. Die ‘herfst’ mag van mij plaats maken voor zon, hogere temperaturen en minder regendruppels. Laat die ‘zomertijd’ maar komen! Of zoals het gele shirtje zegt: Sail away to the tropical heat, have fun in the sun and forever live in paradise! 

Primark shirts New York tuinbroek spijker denim short v2

* bron bovenste foto: inntelhotelsamsterdamzaandam.nl